Fudbal

Play-off Lige prvaka: Dinamo i Zvezda ostvarili odlične rezultate pred revanš mečeve, ubjedljivi Grci

Dinamo i Crvena zvezda u prvim utakmicama play-offa Lige prvaka ostvarili su rezultate koji daju itekakvu nadu za plasman u grupnu fazu najjačeg klupskog takmičenja Starog kontinenta.

Dinamo - SCsport.ba

Zagrepčani su pobijedili Rosenborg sa 2:0. Mrežu norveškog prvaka načeo je već u devetoj minuti Bruno Petković pogotkom s bijele tačke nakon što je prethodno fauliran u šesnaestercu. Potom je Mislav Oršić sjajno istrčao kontru u 28. minuti i postavio konačan rezultat, piše “SCsport“.

Izet Hajrović je igrao do 64. minute za Dinamo, kada ga je zamijenio drugi bh. fudbaler Amer Gojak.

Najuzbudljiviji susret večeri odigran je u Bernu. Young Boys je poveo protiv Crvene zvezde preko Assalea već u sedmoj minuti, a zatim izjednačio Degenek nakon kornera u 18. minuti.

Početkom drugog poluvremena debitant Mateo Garcia dovodi Zvezdu u vodstvo, da bi veteran Guillaume Hoarau u 76. minuti iz penala postavio konačnih 2:2.

Sve dileme o plasmanu u grupnu fazu, čini se, riješio je Olympiakos. Grčki tim je sa ubjedljivih 4:0 pregazio ruski Krasnodar u Atini, uz dva gola Ranđelovića te po jednog pogotka Guerrera i Podencea.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh