Fudbal

Odlučujuća sedmica: Roma jasno izrekla svoje namjere, a Džeko želi samo jedno

Sapunica oko mogućeg odlaska Edina Džeke iz redova Rome u milanski Inter i dalje traje, a Vučica ne želi pristati na manji iznos od 20 miliona eura plus dva miliona eura bonusa.

Edin Džeko - Goal.com

Rimljani su spremni da rizikuju da Dijamant na kraju sljedeće sezone ode besplatno jer mu ističe ugovor, pa bi Džekina sudbina trebala biti odlučena u ovoj odlučujućoj sedmici, prenosi “Sport1“.

Kapiten bosanskohercegovačke reprezentacije je odigrao dobru utakmicu protiv madridskog Reala koja mu je vrlo moguće bila posljednja u dresu Rome, a ukoliko u subotu bude na terenu protiv Arezza, šanse za ostanak u glavnom gradu Italije su mnogo veće, piše “Gazzetta dello Sport”.

Ukoliko ne nastupi u tom susretu, jasno je da je vrlo vjerovatan njegov odlazak u Inter koji ga želi cijeli ljetni prelazni rok, no i Roma ga želi zadržati u svojim redovima čime jasno rizikuje da Dijamant sljedećeg ljeta ode besplatno.

Jasno je da je Džeko veoma kvalitetan igrač i da ga Roma želi zadržati u svojim redovima jer je teško pronaći igrača koji može nadomjestiti njegov golgeterski učinak.

Mete su Gonzalo Higuain za koga Juventus želi devet miliona za posudbu sa obaveznim pravom otkupa u iznosu od 27 miliona eura, te Mauro Icardi za koga je Roma ponudila 35 miliona eura i Edina Džeku.

Obje opcije su veoma skupe, a Roma nije u situaciji da izdvaja mnogo novca za svoja pojačanja kada u svojoj ekipi imaju jednog vrhunskog napadača poput Edina Džeke.

Stoga su postavili cijenu u iznosu od 20 miliona eura plus dva miliona eura bonusa, pa je na Interu da riješi situaciju u što kraćem vremenskom periodu kako bi udovoljili svom treneru Antoniju Conteu.

Da li će uspjeti saznat ćemo do kraja prelaznog roka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh