Fudbal

Edin Džeko dvostruki asistent u pobjedi Rome protiv Lillea

Fudbaleri Rome pobijedili su sinoć u prijateljskoj utakmici ekipu Lillea rezultatom 3:2 i tako potvrdili dobru formu uoči početka sezonu budući da su slavili u sva četiri do sada odigrana pripremna susreta.

Edin Džeko - Facebook

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko našao se u startnoj postavi Vučice i pružio je odličnu partiju koju je krunisao s dvije asistencije, piše “Klix“.

Prvo je u šestoj minuti drugog poluvremena lijepo uposlio Undera, koji pogađa za izjednačenje nakon što je Lillea nakon prvih 45 minuta vodio s 1:0 golom Weaha.

Potom je Zaniolo donio preokret italijanskoj ekipi, a u 73. minuti Luiz Araujo je donio novo poravnanje na susretu.

Gol odluke pao je u prvoj minuti sudijske nadoknade kada je ponovo sjajni Džeko uposlio strijelca Cristantea, koji fenomenalnim golom postavlja konačnih 2:3.

Roma će narednu provjeru imati za sedam dana kada će snage odmjeriti s Real Madridom.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh