Fudbal

I Radnik ispao iz Evropske lige

Fudbaleri Radnika eliminisani su iz Lige Evrope. Spartak Trnava je u revanšu nadoknadio dva gola zaostatka iz Banjaluke, a zatim je boljim izvođenjem penala slavio 3:2 i plasirao se u drugo kolo.

Utakmica Evropske lige - Twitter

Bijeljinski tim je platio ceh neiskustvu u evropskim mečevima. Ekipa Mladena Žižovića je rano primila gol i nije izdržala početni pritisak Slovaka. Zatim nisu uspjeli da meč privedu kraju iako su u finišu imali kontrolu meča.

Veliku grešku Dalibora Kozića domaći tim je iskoristio da dođe do produžetaka a zatim i penala. U njima je golman Radnika odbranio dva udarca a na žalost bijeljinskog tima čak tri igrača nisu uspjela da postignu gol sa 11 metara pa je tako klub iz BiH završio svoje učešće u ovoj sezoni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh