Fudbal

Kovačić potpisao za Chelsea

Mateo Kovačić potpisao je danas za Chelsea i tako (p)ostao najskuplji hrvatski fudbaler u historiji.

Mateo Kovačić - SCsport.ba

Debelo je srušio vlastiti rekord od prije četiri godine.

Klub u kojem je prošlu sezonu proveo na posudbi, sada ga je otkupio od Reala uz odštetu od 50 miliona eura. To je najviši iznos plaćen za hrvatskog fudbalera. Mateo je s londonskim Bluesima potpisao ugovor na pet godina.

Zaista sam uživao u prošloj sezoni koju sam odradio na posudbi u Chelseaju. Osjećam se vrlo ugodno u klubu, gode mi London i Premier liga. Jako sam sretan što sam dobio priliku postati puni član Chelseaja. Uspješna sezona je iza nas, osvojili smo Evropsku ligu i nadam se da mogu pridonijeti novim klupskim uspjesima u godinama koje slijede“, rekao je Mateo po potpisu ugovora, prenosi službena stranica kluba.

Na Kovačićev transfer osvrnula se i Chelseajeva direktorica Marina Granovskaia.

Mateo je tokom prošle sezone dokazao koliko je uspješan i ostvaren fudbaler i drago nam je što ostaje u Chelseaju za stalno. Iskusan je fudbaler s puno utakmica na klupskoj, ali i reprezentativnoj sceni i sigurni smo da će biti uspješan u dresu Chelseaja u narednih pet godina“, kazala je desna ruka Romana Abramoviča na Stamfordu Bridgeu.

U Realu je bio rezerva pa je otišao u Chelsea u avgustu prošle godine

Spomenuti prethodni hrvatski rekord iz 2015. Kovačić je postavio kada ga je Real kupio od Intera uz odštetu od 31 milion eura.

Ali Kovačić je tokom tri godine u Realu bio rezerva ili u najboljem slučaju povremeni prvotimac. Osvojio je tri Lige prvaka, ali njegov doprinos u tim uspjesima bio je minoran.

Zato je u avgustu prošle godine otišao na posudbu u Chelsea do kraja sezone, kao dio transfera Thibauta Courtoisa iz Chelseaja u Real, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh