Fudbal

Željezničar i Mladost DK remizirali u prvom testu “Plavih”

Na stadionu Grbavica odigrana je pripremna utakmica između FK Željezničar i FK Mladost Doboj Kakanj. Za navijače je bila otvorena južna tribina, a oko 500 gledalaca vidjelo je borbenu utakmicu u kojoj nije bilo golova.

Željezničar i Mladost DK -FK Željezničar

Bio je to prvi test za Željezničar, a nakon početnog ispitivanja snaga i nekoliko poluprilika prva je prijetila Mladost. U 22. minuti Burak se našao u velikoj šansi, ali vrlo loše je šutirao iz dobre pozicije, piše “SCsport“.

Nakon toga i Željo je imao nekoliko solidnih pokušaja preko Dacića i Krpića, ali bez prave opasnosti po gol Velića. Biber je u finišu prijetio iz daljine Eriću, ali novi golman Plavih bio je priseban.

U nastavku su šansu za igru dobili i drugi igrači u obje ekipe, a Željezničar je bio bolji nešto bolji rival. U 63. minuti Zajmović je uzdrmao prečku, a samo šest minuta kasnije na drugoj strani Hrustanović je bio oči u oči sa Kjosevskim, lobovao ga je, ali lopta je prohujala pored stative.

Do kraja je šansu imao i Ramović devet minuta prije kraja, ali je sjajno reagovao Abdulahović i ostalo je 0:0.

FK Željezničar – Mladost DK 0:0

  • FK Željezničar: Erić – Stevanović, Sadiković, Sipović, Pavić – Osmanović, Žerić – A. Zec, Dacić, Mujezinović – Krpić.
  • FK Mladost DK: Velić – Vehab, Delić, Isaković, Hasić, Welbeck, Guzina, Mušija, Burak, Vazda, Biber.

Drugo poluvrijeme:

  • FK Željezničar: Kjosevski – Stanić, Bogičević, Osmanković, E. Šehić – Mehić, Hajdarević – A. Šehić, Ramović, Veselinović – Zajmović.
  • FK Mladost DK: Abdulahović, Nikolić, Hreljić, Marković, Bajić, Hiroš, Horić, Atajić, Dragutinović, Todorović, Hrustanović.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh