Fudbal

Još jedno priznanje za Haskića

Nekoliko kola prije kraja prvenstva u Super ligi Srbije bilo je poznato da će Nermin Haskić postati deveti laureat u trci za Trofej Dragutina Kostića, koji su u čast preminulog velikana srbijanskog novinarstva organizovali Sportski žurnal, Sportski-video centar Džef i agencija Sport netvork. Veliku prednost stečenu početkom proljeća napadač Radničkog nije mogao da ispusti.

Nermin Haskić - Sportske.ba

Haskić je bitku zapravo dobio kad je njegov najveći jesenji rival Aleksa Vukanović prešao iz Napretka u Crvenu zvezdu i u šampionskom timu imao malu minutažu.

Špic Nišlija pridružio se prethodnim pobjednicima: Ivici Ilievu (Partizan, sezona 2010/11, Darku Spaleviću (Radnički 1923, 2011/12), Milošu Stojanoviću (Jagodina, 2012/13), Draganu Mrđi (Crvena zvezda, 2013/14), Petru Škuletiću (Partizan, 2014/15), Ugu Vieiri(Crvena zvezda, 2015/16), Leonardu da Silvi (Partizan, 2016/17) i Aleksandru Pešiću(2017/18).

Svi osvajači priznanja bili su i golgeteri elite u istoj sezoni, logično obzirom na način bodovanja, odnosno da lopte u protivničkoj mreži donose najviše poena. Haskić je uz Predraga Pavlovića (Mladost) i Milana Makarića (OFK Bačka) iznudio tri jedanaesterca. Najviše golova sa bijele tačke postigao je Aleksandar Pejović (Mladost) – 12. Pobjednik je, uz Nemanju Čovića (Proleter) šest puta bio strelac udarcem glavom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh