Fudbal

Vranješ od ljeta u novom klubu

Jedno od većih razočarenja Anderlechta svakako je bila kupovina bivšeg reprezentativca BiH Ognjena
Vranješa. Banjalučanin je sa etiketom jednog od najboljih stopera u Grčkoj tokom ljeta stigao u u ovajklub uz obeštećenje od tri miliona eura.

Ognjen Vranješ - Twitter

Transfer je pompezno najavljivan, ali na kraju to se pobelgijski klub ispostavilo kao propala investicija.Nije se bh. fudbaler najbolje snašao, čemu su kumovali i skandali izvan terena, a da je njegov sat uovom klubu otkucao svjedoči i to što je već dugo vremena izvan tima.

Zabranjeno mu je igrati iprijateljske utakmice koje Anderlecht organizuje kako bi mladi i rezervisti mogli održavati formu.Sada se pojavila mogućnost da se vrati u Grčku. Naime, AEK za koji je prethodno nastupao voljan jeda dovede defanzivca na posudbu s tim da Grci zahtijevaju da Anderlecht preuzme na sebe veliku platu koju ima.

Het Laatste Nieuws navodi da je AEK-ov tehnički direktor Nikos Lyberopoulos već boravio u Belgiji i razgovarao o potencijalnom transferu. Prije dva mjeseca je Banjalučanin kao gost AEK-a s tribina vodio navijanje u velikom derbiju protiv PAOK-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh