Fudbal

Francuska: Vaha trener kola, Prcić u idalnom timu

Vahid Halilhodžić je ekipu Nantes. Ipak, forma Kanarinaca u jednom momentu drastično je opala, potresla je Nantes i tragična smrt Emiliana Sale, ali je u posljednjem kolu Vaha uspio režirati iznenađenje i ostvariti veliku pobjedu.

Vahid Halilhodžić - Haber.ba

Nantes je na otvaranju 32. kola Ligeu 1 na svom terenu iznenadio favorizovani Lyon i slavio pobjedu rezultatom 2:1. Halilhodžić je nadmudrio kolegu na klupi Lyona Brunu Genesioa, a Nantes je ovim trijumfom prekinuo niz od tri vezana prvenstvena poraza. Bh. stručnjaka je nakon pobjede nad Lyonom, ugledni L'Equipe izabrao za najboljeg trenera (ocjena 7) 32. kola Ligeu 1.

U L'Equipeovom timu kola se našao i bh. reprezentativac Sanjin Prcić koji je postigao gol u remiju svog Strasbourga i Guingampa (3:3) i uputio "dva odlična zadnja pasa". Prciću je L'Equipe dao ocjenu 7.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh