Fudbal

Premiership: Maestralni Hazard sa dva gola srušio gradskog rivala

Chelsea je večeras u utakmici 33. kola Premiershipa sa 2:0 savladao West Ham u gradskom derbiju na Stamford Bridgeu.

No image - Haber.ba

Prvi gol na meču postigao je Eden Hazard, koji je u 24. minutu dobio loptu negdje ispred centra, a onda krenuo u slalom kroz odbranu Čekićara, te na kraju pospremio loptu iza leđa Lukasza Fabianskog za 1:0, piše “Sport1“.

Plavci jesu bili bolji rival u ovom meču, međutim morali su se značajno pomučiti da stignu do pobjede. Bilo je prilika i na jednoj i da drugoj strani da možda vidimo još neki pogodak, međutim tek u finišu utakmice, u 90. minutu Eden Hazard je drugim golom potvrdio pobjedu Plavaca za dolazak na treće mjesto tabele.

Chelsea, na pet kola do kraja, ima 66 bodova i nalaze se na trećem mjestu. Daleko su od vodećeg dvojca, a londonskim rivalima Tottenhamu i Arsenalu bježe dva, odnosno tri boda, no imaju i utakmicu više. Manchester United na šestom mjestu ima pet bodova manjka, ali i utakmicu manje, pa nema sumnje da nas čeka velika borba za pozicije koje vode u Ligu prvaka.

West Ham, sa druge strane, ima 42 boda, i ostaće sigurni na poziciji broj 11.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh