Fudbal

Prosinečki: “Kolašinac neće igrati, favoriti smo i to ćemo pokazati na terenu”

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine sutra očekuje prva utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Armenije, a tim povodom medijima se obratio selektor BiH Robert Prosinečki.

No image - Haber.ba

Prosinečki je odmah na startu otklonio dilemu hoće li za Zmajeve igrati Sead Kolašinac.

“Već sam se odlučio za startnu postavu. Kolašinac je imao problema kad je došao, tako da ćemo ga ostaviti da odmara za meč protiv Grčke. Dobro smo skautirali Armeniju koja je i kroz Ligu nacija igrala promjenjivo, ali u izlaznoj formi. Makedoniju su pobijedili s čak 4:0 i radi se o ekipi koja je došla u Sarajevo da napravi dobar rezultat. Vjerujemo da smo dobili samopouzdanje kroz Ligu nacija. Očekujem dobru atmosferu i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. Najvažniji je start. Niti malo lagana utakmica, vidjeli ste jučer kako je Kazahstan pobijedio Škotsku, a Hrvatska je jedva izašla na kraj s Azerbejdžanom”, upozorio je Prosinečki.

Selektor BiH za razliku od njegovog armenskog selektora smatra kako uvijek postoje favoriti.

“Ima reprezentacija koje jednostavnije pobjeđuje. Mi jesmo favoriti i to ćemo pokazati na teren. Oni jesu dobri, ali vjerujem da ćemo mi biti bolji i da ćemo na kraju slaviti”, kazao je Prosinečki.

Prva utakmica kvalifikacija za Euro 2020. između Bosne i Hercegovine i Armenije igra se u subotu na stadionu Grbavica od 20:45 sati, piše “Klix.ba“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh