Fudbal

Memišević: Sa Armenijom neće biti problema, sa Grcima ćemo teško na kraj

Iako je poziv dobio naknadno, to ni najmanje nije uticalo na zadovoljstvo Samira Memiševića što je među igračima koji konkurišu za utakmice protiv Armenije i Grčke, u okviru kvalifikacija za Euro 2020.

Samir Memišević - Haber.ba

U najavi meča ovaj polivalentni fudbaler holandskog Groningena rekao je da je sretan i istovremeno zahvalan selektoru koji ga je pozvao. Svjestan je i da se mora dokazivati, kako bi se izborio za minutažu.
– Mislim da sam svojim radom i igrama u klubu pokazao da se na mene može računati. Moja ekipa igra sve bolje i bolje, a zajedno s njom i ja. Trudit ću se da ostanem na ovom nivou i ustalim se u nacionalnom timu, rekao je Memišević.
Smatra da na otvaranju kvalifikacionog ciklusa ne bi trebali imati problema.
– Protiv Armenije smo favoriti, bez obzira na to što i oni imaju svoje kvalitete i što se svaki protivnik mora maksimalno ozbiljno shvatiti. Ipak, naš tim je kvalitetniji, imamo bolje pojedince i ne bi trebalo da imamo problema. Sa Grčkom, već će biti teže, predstoji nam borba na terenu, međutim ja sam optimista i smatram da ćemo osvojiti maksimalan broj bodova iz oba susreta, dodao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh