Fudbal

Veležov topnik uskoro postavlja rekord Prve lige FBiH

Iako se radilo o iskusnom napadaču, igraču koji je iza sebe nastupe u Mariboru, Dinamu iz Minska,
Crajovi, Krupi, skepsa je bila prisutna. Ponajviše zbog činjenice da na nogometnim terenima u BiH nije
lako opravdati status pojačanja.

Nusmir Fajić - FKVelez.ba

Klubovi su imali ružnih iskustava, igrači su se mučili sa proces adaptacije, formom, povredama. Ni Velež nije iznimka, ali njegov ubojiti napadač Nusmir Fajić. Vrlo brzo stekao je Fajić simpatije navijača i to na najbolji mogući način – golovima. Odmah je u prve tri utakmice postigao šest, do kraja prvog dijela samo se na tri nije upisao u strijelce.

Nakon 15 odigranih kola na kontu je imao 18 golova, skoro kao prvi strijelac istog ranga natjecanja na kraju prošle sezone – Jasmin Mujkić tada je u dresu Bratstva bio najbolji s 21 golom. Upravo je Mujkić rekorder Prve lige FBiH, ali ne s učinkom iz prošle sezone i nije usamljen na vrhu – u sezoni 2011/2012 zabio je 24 gola, koliko i Zoran Novaković (Troglav, 2006/2007) te Boris Gavrić (NoviTravnik, 2015/2016).

Fajić je golom protiv Čapljine stigao do brojke 19 i sada je već sasvim izvjesno da, ukoliko nastavi u ovom ritmu, u preostalih 14 utakmica može do brojke od trideset pa možda čak i više golova. Zato je prioritet uprave kluba nakon završetka polusezone bio produženje ugovora sa prvim strijelce Lige. Ugovora koji traje do 1. juna 2021. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh