Fudbal

Dinamo protiv Benfice u osmini finala Evropske lige

Zagrebački Dinamo će u osmini finala Evropske lige igrati protiv Benfice. Prva utakmica osmine finala na rasporedu je 7. marta (četvrtak) na Maksimiru, a revanš 14. marta u Lisabonu. Dan kasnije u Nyonu će se održati četvrtfinalni ždrijeb.

Izet Hajrovic - GNKDinamo.hr

Hrvatski prvak je ranije osvojio grupu Evropske lige i zatim eliminirao češkog prvaka Plzen pobjedom od 3:0 na Maksimiru.

Benfica u Ligi prvaka završila iza Bayerna i Ajaxa pa izbacila Galatasaray za okršaj s Dinamom.

Benfica se nakon pet godina vratila u Evropsku ligu ispadanjem iz grupne faze Lige prvaka. 2014. godine je nakon penala u finalu izgubila od Seville. Ove sezone je Benfica u Ligi prvaka dva puta pobijedila AEK, dva puta izgubila od Bayerna i upisala remi i poraz u okršajima s Ajaxom, piše “Index“.

Plasman u osminu finala izborila je gostujućom pobjedom 2:1 protiv Galatasaraya. U uzvratu nije bilo golova.

U osmini finala Dinamo će igrati i za HNL jer je jedan remi dovoljan da Hrvatska od sezone 2020./21. ima dva predstavnika u kvalifikacijama Lige prvaka i pet u eurokupovima.

Finale Evropske lige igrat će se u azerbajdžanskom glavnom gradu Bakuu 29. maja (srijeda).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh