Fudbal

Howe demantovao Begovićev odlazak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović navodno se sukobio sa menadžerom Bournemoutha Eddiejem Howeom.

Asmir Begović - Twitter

Daily Mirror” tvrdi kako Begović nije dobro podnio činjenicu da ga je Howe zamijenio iskusnim poljskim golmanom Arturom Borucem na poziciji jedinice, te je nazdovoljstvo eskaliralo žestokom raspravom na treningu. Kasnije su se pojavile informacije kako će na kraju sezone napustiti Bournemouth, ali od toga neće biti ništa. Daily Echo ipak tvrdi da su Begović i Howe riješili nesporazume. Asmir se želi ponovo izboriti za mjesto prvog golmana, ali za to će morati dosta raditi.

To je nedavno u razgovoru sa engleske medije potvrdio i sam Howe, koji je Boruca nagradio mjestom među stativama zbog odnosa i rada na treningu. – Morat će da se dokaže na treningu. Nema druge preporuke za ulazak u tim. To kažem svakome, bilo da je u pitanju golman ili igrač u polju. Sve se ocjenuje po radu, a kada se dobije šansa, povjerenje morate i opravdati. Asmiru svakako preporučujem da radi kao što je i ranije. Njegova posvećenost timu nikada nije bila upitna.

Ipak, jednostavno sam osjetio da moram nešto promijeniti nakon serije koju smo imali. Vjerujem da će se vratiti i imati važnu ulogu u ostatku sezone, istakao je Howe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh