Fudbal

Sjećate li se Zahirovića? 28-godišnji veznjak potpisao za belgijski Royal Excelsior

Svi se sjećamo Adnana Zahirovića, danas 28-godišnjeg veznjaka, koji je u periodu od 2010. do 2013. s dosta uspjeha nosio dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Adnan-Zahirovic

Zahirovićeva karijera krenula je u neželjenom pravcu, a nakon što je prije pola godine napustio redove Mladosti iz Doboj-Kaknja, danas je kao slobodan igrač potpisao ugovor do kraja sezone sa belgijskim trećeligašem Royal Excelsior Virtonom.
Zahirović je karijeru počeo u Čeliku, iz kojeg je 2011. godine prešao u Spartak Nalchik. Igrao je potom za Dinamo Minsk, Bochum, Hapoel Acre, nakon čega je 2016. godine uslijedio povratak u Premijer ligu BiH i potpis za Željezničar.
Tu nije ispunio očekivanja, kao ni u Splitu, a posljednji angažman imao je u Mladosti. Za reprezentaciju BiH debitovao je 10. decembra 2010. godine u prijateljskom susretu sa Poljskom. Odigrao je ukupno 20 mečeva, a najviše ga pamtimo po duelima sa Cristianom Ronaldom u onom dvomeču baraža za EP 2012. protiv Portugala.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh