Muzika

UBIJEN U CVIJETU MLADOSTI, IMAO JE SAMO 19 GODINA: Cijela Švedska oplakuje mladog repera, strašan zločin komentarisao i premijer

Reper Nils Kurt Erik Ejnar Gronberg, čije je umjetničko ime bilo Ejnar (19) ubijen je hicem u glavu i grudi u četvrtak uveče, na ulici u Stokholmu.

Iako je hitna pomoć brzo došla, žrtva je preminula na licu mesta. Jedan od najpoznatijih mladih švedskih repera Ejnar (19) ubijen je u pucnjavi koja se dogodila u južnom Stokholmu, saopštio je portparol policije Ola Osterling.

On je pogođen sa nekoliko metaka i preminuo je na licu mesta, a sumnja se da je u pitanju povezanost sa kriminalnom bandom.

Policija traga za najmanje dvojicom osumnjičenih, motiv je i dalje nejasan, ali je poznato da je reper nedavno dobio nekoliko pretnji i sumnja je da je pucnjava imala veze sa jednom kriminalnom grupom.

“Ugašen je mlad život i razumem da je mnogim mladim ljudima mnogo značio. Tragično je da je izgubljen još jedan život”, rekao je premijer Stefan Lofven novinskoj agenciji TT

Ejnar je veoma poznat u Švedskoj kao “gangsta reper”, a iako mlad, iza sebe je ostavio veliki broj hitova, u kojima je veličao kriminalni stil života. Međutim, kako javljaju švedski lokalni mediji, on je konstantno živeo pod pretnjama smrću.

On je pre godinu dana iskusio iz prve ruke šta taj stil života zapravo uključuje, kada ga je rival, takođe reper, Jasin sa svojim prijateljem, pretukao i javno ponizio.

Na internetu su se bile i pojavile fotografije njegovog mučenja, a na jednoj od njih je jedan od otmičara stavio nogu na potiljak Einarove glave, dok on leži na podu na stomaku, s rukama zavezanim iza leđa.

Jasin je osuđen na 10 meseci zatvora, a nema indikacija da je umešan u Ejnarovo ubistvo.

Sumnja se da je njegovo ubistvo povezano sa sukobima bandi u gradu – što je problem koji se pogoršava poslednjih 10 godina, prenosi kurir.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh