Muzika

Pjevač u indukovanoj komi: Koja iz benda “Disciplina kičme” imao moždani udar

Bas gitarista, pjevač, kompozitor i vođa kultnog rok benda “Disciplina kičme” Dušan Kojić Koja (58) doživio je moždani udar i nalazi se u bolnici u indukovanoj komi.

Dušan Kojić Koja - Novosti.rs

Kako prenose srbijanske “Novosti“, Koja je otišao u Englesku u posjetu svojoj sestri kada je doživio moždani udar i ubrzo je hospitalizovan u jednoj od tamošnjih bolnica.

Doktori su ga uveli u indukovanu komu kako bi mozgu dali vremena da se oporavi.

Kojić je na muzičkoj sceni aktivan već četiri decenije, a 1980. godine bio je član grupe Limunovo drvo sa Milanom Mladenovićem, da bi kasnije postao član Šarla Akrobate.

Nakon raspada tog trija osnovao je Disciplinu kičme za koju je napisao brojne hitove. Komponovao je muziku za film “Kako je propao rokenrol”, a posljednji studijski album “Opet” objavili su 2016. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh