Film i TV

Jasmila Žbanić: “Jazz Fest mora se održati”

Odluka Kantona Sarajevo da ne podrži Jazz festival nije “greška”, to je politička strategija Ministarstva kulture i stranke koja ga “drži”, smatra proslavljena bh. rediteljica Jasmila Žbanić.

Jasmila Žbanić - Screenshot

Ostatak njenog Facebook statusa u nastavku prenosimo u cjelosti:

Sjećam se kada je Dino Konaković, tadašnji premijer (SDA, a sada NiP) rekao Harisu Pašoviću, Danisu Tanoviću i meni da nikada nećemo moći postati direktori nijedne kulturne institucije u Kantonu Sarajevu jer nismo ‘u stranci’.

Čovjek je to izgovorio na zvaničnom sastanku potpuno uvjeren da se radi o nečemu legalnom i normalnom. Tada sam se pokupila i otišla živjeti u Berlin, odakle i ovo pišem.

Kada bude vrijeme, govorit ću više o tome – ali sad je vrijeme za nešto drugo, a to je: Jazz Fest Sarajevo se mora održati! Kako? Ima puno načina, a “trojka” ima malo vremena da ih nađe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh