Film i TV

Srbi su ludi za njim: U Hrvatsku stiže show zbog kojeg se Crkva zgrožava

Samci, potpuni stranci, imaju pet minuta za upoznavanje nakon čega odlučuju hoće li se odmah vjenčati – koncepcija je to planetarno popularnog showa “Married At First Sight”.

Vjenčanje - Twitter

Televizija RTL potvrdila je da uskoro donosi verziju ovog showa u Hrvatsku pod nazivom “Brak na prvu”. Show je zapravo svojevrsni sociološki eksperiment, a zbog njegova koncepta u pojedinim se zemljama našao na meti Crkve koja smatra da se tako trivijalizuje brak. Ipak, to nije uticalo na popularnost emisije pa je tako prikazana u 12 država svijeta, među njima i u Srbiji.

Da je tako nešto u planu, već je “Index” pisao početkom januara ove godine, ali tada s hrvatskog RTL-a nisu željeli ništa potvrditi.

Parovi se pažljivo biraju, što čine stručni eksperti iz područja psihologije i ljubavnih odnosa koji kroz niz različitih testova pronalaze kompatibilne parove. Ako se vjenčaju, odlaze na medeni mjesec, a nakon toga se neko vrijeme prati njihov bračni život kako bi gledaoci saznali da li je brak bio uspješan.

Sve troškove vjenčanja i medenog mjeseca pokriva produkcija. Prva sezona već je snimljena i prati avanture 12 kandidata, a prikazivanje počinje uskoro, navode iz RTL-a Hrvatska.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh