Film i TV

Kanađani izbrisali Donalda Trumpa iz filma “Sam u kući 2”

Kanadska državna televizija izbrisala je scene sa predsjednikom SAD Donaldom Trumpom iz filma “Sam u kući 2” (Home Alone 2: Lost in New York), prenosi “Guardian”.

Donald Trump u filmu "Sam u kući 2" - YouTube

Iz Kanadske državne televizije poručuju da je iz filma “Sam u kući 2” izrezano osam minuta kako bi se napravilo mjesta za reklame.

Kako kažu, te promjene u filmu izvršene su 2014. godine, prije nego što je Trump izabran za predsjednika, te da promjene nisu bile politički motivisane.

Trump, tada ugledna medijska figura, pojavio se u filmu iz 1992. godine u sceni kada mali Kevin dolazi u hotel Plaza u New Yorku nakon što je na aerodromu shvatio da je izgubio svoju porodicu. Jedan od najistaknutijih biznismena New Yorka u to vrijeme, pojavljuje se na ekranu na nekoliko sekundi, rekavši Kevinu da je lobi hotela “niz hodnik s lijeve strane”, piše “B92“.

Isječeni film prikazan je ranije ovog mjeseca, što je izazvalo kritike brojnih Trumpovih pristalica, ali i filmadžija.

Trump se oglasio ovim povodom i na Twitteru uz riječi – Film više nikada neće biti isti bez mene!


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh