Film i TV

Zbogom, Chewbacca: Preminuo je Peter Mayhew

Britanski glumac Peter Mayhew, koji je u pet filmova iz serije Ratova zvijezda glumio Chewbaccu, golemog dlakavog pomoćnika Hana Sola, umro je u 74. godini, objavila je na Twitteru njegova obitelj.

Peter Mayhew - Newshub.co.nz

Mayhew, čije se lice nije vidjelo ni u jednom od filmova iz franšize Star Wars, jer je uvijek bio odjeven u kostim Wookieeja, umro je u utorak u svojoj kući, izvijestila je njegova obitelj, ali nije navela uzrok smrti, prenosi “Radiosarajevo“.

Visoki mršavi glumac prvi je puta nastupio kao popularni Chewbacca u filmu Ratovi zvijezda – Nova nada iz 1977. godine, a nastupio je u još četiri filma u blockbuster seriji – Imperija uzvraća udarac”, Povratak Jedija, Osveta Sitha i Probuđena sila.

Također je radio kao konzultant na završnom filmu serije iz 2017. Posljednji Jedi, pomažući u podučavanju svog nasljednika u ulozi Chewbacce, finskoga glumca Joonasa Suotamoa.

Prisjetimo se legendarnog Chewija:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh