Film i TV

Preminuo čuveni glumac Marko Nikolić

Srbijanski glumac Marko Nikolić preminuo je 1. januara 2019. godine, potvrdila je na društvenim mrežama njegova kćerka Mina.

Marko Nikolić - Avaz.ba

Kraj zajedničke fotografije sa ocem, napisala je samo njegovu godinu rođenja i smrti, piše “Avaz“.

Inače Marko Nikolić, je poznat po ulozi čuveni Giga Moravac iz serije ‘Bolji život’. Glumac se borio duži period sa karcinomom, od kojeg se kasnije i izliječio. Osim te teške bolesti u jednom intervjuu je kazao kako boluje i od dijabetesa.

Marko Nikolić – Screenshot

Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je član je Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji. Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom u TV seriji „Bolji život“ (1987, 1990), gde je tumačio lik Gige Moravca, kao i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji Vuk Karadžić.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh