Estrada

Obrisan Instagram profil Jelene Karleuše: Crnogorci tvrde – ‘Nismo botovi, pravi smo ljudi’

Srbijanska pjevačica Jelena Karleuša, koja je na Instagramu imala više od dva miliona pratilaca, a svoj profil redovno koristila kako bi objavljivala slike, u posljednje vrijeme sve češće ima govor mržnje, ostala je bez istog, potvrdio je njen menadžer Zoran Birtašević na društvenoj mreži X (nekadašnji Twitter).

Jelena Karleuša - novi

Brisanje njenog naloga dogodilo se nakon što je tokom posljednja dva dana neprestano imala izlive govora mržnje na nacionalnoj i vjerskoj osnovi prema građanima Crne Gore.

Negirala je suverenitet te države, vrijeđala državljane Crne Gore, nazivala ih ekstremistima i prijetnjom po Srbe i Srbiju.

Za kraj, tražila je i svojim pratiteljima da prekinu da ljetuju u Crnoj Gori.

Zoran Birtašević, njen menadžer i najbolji prijatelj, na X-u, rekao je da je riječ o „botovima“.

U odgovorima, uglavnom državljani Crne Gore, navode da nisu botovi već da su oni pravi ljudi, imenom i prezimenom, koji su odlučili da prijave njen profil.

Instagram ima zvaničnu politiku i pravilnik u kojem je zabranjeno targetiranje, iznošenja govora mržnje prema bilo kojoj manjini, naciji, veriji, grupi, itd.

Zbog prijava tog tipa, Instagram briše profile korisnika, prenosi novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh