Estrada

VELIKA LJUBAV KARLEUŠE PREMA PORODICI ROKVIĆ: Jelena ovo nikada neće zaboraviti Marinku i Nikoli, ovo je dobila kao vjenčani poklon

Marinka Rokvića, koji je sahranjen na Novom bežanijskom groblju, na vječni počinak ispratile su brojne kolege koje su decenijama sa njim sarađivale, pevale i putovale.

Jelena i Nikola - Screenshot

Među njima je bila i Jelena Karleuša, tek koju godinu starija od njegovih sinova Marka i Nikole, koja nije sa Marinkom iskusila „zlatno doba“ na muzičkoj sceni velike Jugoslavije, ali koju za porodicu Rokvić veže iskreno i dugogodišnje prijateljstvo.

Kada se 2008. godine udavala za Duška Tošića, goste je zabavljao Tropiko bend i pjevačica Mina Kostić, ali se ni zvanice, među kojima je bilo dosta pjevača, nisu ustručavale da uzmu mikrofon.

Ipak, tog dana Jelena Karleuša imala je jednu specijalnu muzičku želju, da joj Nikola Rokvić otpjeva bezvremeni hit Staniše Stošića „Lela Vranjanka“, što je on i učinio. Naravno, bez honorara. Bio je to njegov poklon za vjenčanje.

Osim toga, nevjesti je posvetio i pjesmu svog oca Marinka Rokvića, “Jelena”.

Muzička zvijezda nikada nije zaboravila poklon koji je dobila za vjenčanje i sa porodicom Rokvić do danas je ostala u prijateljskim odnosima, prenosi Novi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh