Estrada

Ana Bekuta se potresnim riječima oprostila od Tozovca – “Danas nije izašlo Sunce…”

Legendarni pjevač narodne muzike Predrag Živković Tozovac preminuo je u utorak, 6. aprila, od posljedica korona virusa u 85. godini.

Ana Bekuta i Tozovac -E-stock/YouTube/bekutana_fanpage

Tozovac je 5. marta, tokom dana, primljen u KBC “Dragiša Mišović” u Beogradu sa potvrđenim koronavirusom i upalom pluća, prenosi “Srbija Danas“.

Pjevač je bio priključen na kiseonik, a kada je primljen u bolnicu bio je u teškom stanju, ali stabilno. Međutim, Tozvac nažalost nije uspio da pobijedi koronavirus.

Brojne kolege i prijatelji pokojnog pevača se opraštaju od legende, a među njima je i Ana Bekuta, koja je potresnom objavom rasplakala sve pratioce na društvenoj mreži Instagram.

– Sve je punija nebeska kafana, a naše će kafane, samo zato što je Predrag Tozovac upravo otišao, prazne ostati zauvijek. Ne želim da patetišem i naglašavam kakav je čovjek bio, takve riječi na kraju dobiju svi. Otišao je Tozovac i danas nije izašlo sunce. Neka ti je vječna slava, a naše će sunce zauvijek biti barem stepen hladnije, a ovaj okrutni svijet barem hiljadu stepeni prazniji – istakla je pjevačica uz fotografiju sa Tozovcem.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh