Estrada

“Otišao je veliki dio naših života!” – Saša Popović se oprostio od kolege i prijatelja Tozovca!

Direktor “Granda” uputio emotivnu poruku povodom smrti pjevačke legende!

Saša Popović - Twitter

Legendarni pevač narodne muzike Predrag Živković Tozovac preminuo je u utorak, 6. aprila, od posljedica korona virusa u 85. godini.

Tozovac je 5. marta, tokom dana, primljen u KBC “Dragiša Mišović” u Beogradu sa potvrđenim koronavirusom i upalom pluća.

Pjevač je bio priključen na kiseonik, a kada je primljen u bolnicu bio je u teškom stanju, ali stabilno. Međutim, Tozvac nažalost nije uspio da pobijedi koronavirus.

Brojne kolege i prijatelji pokojnog pjevača se opraštaju od legende, a među njima je i direktor “Granda” Saša Popović.

– Danas kada sam čuo ovu tužnu vijest, shvatio sam da nam nije otišao samo dragi Tozovac, već je otišao i jedan veliki dio života svih nas. Otišlo je jedno divno vrijeme u kome nam je Toza svojim postojanjem i muzikom činio život ljepšim. Volio sam da radim i sarađujem sa njim, obožavao sam ga kao čovjeka, njegov duh i vedrinu. Tozovac je bio prvi voditelj u “Grand” produkciji, zajedno sa Draganom Katić i Čobijem vodio je emisiju “Zvezdano nebo”, koja je kasnije promijenila ime u “Grand parada”. Pjesme koje nam je ostavio nadživjeće i sve nas, jer je riječ o vanvremenskim hitovima, o muzici koja nikada neće prestati da se sluša. Saučešće njegovoj porodici, prijateljima i svima nama koji smo ga voljeli i poštovali – istakao je Popović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh