Nauka

WHO priznala: “Male su vjerovatnoće da korona bude uskoro eliminisana iz naših života”

WHO priznala je da će koroni trebati dugo vremena da bude iskorijenjena.

Mike Ryan - Thetimes.co.uk

Malo je vjerovatno da će korona virus u skoro vrijeme biti iskorijenjen, izjavio je predstavnik Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Majk Rajan.

Trenutno je vrlo mala vjerovatnoća da će virus biti eliminisan. Postoje vrlo posebna okruženja u kojima se to može dogoditi, npr. ostrvske države, ali čak i one rizikuju ponovni uvoz virusa – rekao je Rajan sinoć novinarima u Ženevi.

On je podsjetio na primjer Danske, koja je skoro iskorijenila virus, ali je on opet došao iz inostranstva.

Dakle, uvijek postoji rizik – rekao je Rajan, prenose mediji.

Iz SZO je ranije danas saopšteno da su njeni stručnjaci otputovali u Kinu kako bi organizovali istragu o porijeklu novog korona virusa koji je izazvao globalnu pandemiju.

Dva naučnika iz SZO radit će sa kineskim kolegama kako bi odredili obim i smjer istrage, rekla je ranije danas portparolka SZO Margaret Heris na brifingu za novinare u Ženevi, prenosi “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh