Internet

Jedan od osnivača Facebooka: “Vrijeme je da ga ugasimo”

Chris Hughes pomogao je Marku Zuckenbergu da transformiše Facebook u veliku društvenu mrežu i poznat brend, a sada poziva na njegovo gašenje.

Mark Zuckerberg - Faktor.ba

U dugoj kolumni koju je napisao za “New York Times” Hughes je kazao da Zuckerberg ima “nevjerovatnu moć” i uticaj u vladama.

Vrijeme je, kaže, da se Facebook ukine.

“Mark je dobra, uljudna osoba. Ali sam ljut na njega, jer ga je fokus na rast kompanije doveo do toga da je žrtvovao sigurnost svojih korisnika za klikove”, napisao je Hughes.

“Razočaran sam, u sebe i u prvu ekipu programera Facebooka, što nismo predvidjeli kako će News Feed algoritmi promijeniti naše kulture, uticati na izbore i ojačati nacionalističke lidere”, kazao je Hughes, dodavši da se “Zuckerberg okružio pogrešnim ljudima koji mu se nikada ne suprotstavljaju”, piše “Kurir“.

Hughes je samo jedan u nizu od bivših izvršnih ljudi iz Facebooka koji su pozvali na striktnije regulacije Facebooka i drugih online platformi.

Hughes je kazao da Zuckerberg sada ima vlasništvo i kontrolu nad 80 posto svjetskog tržišta online medija.

On je također predložio da američka vlada treba formirati agenciju koja će nadzirati rad tehnoloških kompanija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh