Zdravlje

Kako da smršate bez držanja dijete

Gojaznost i višak kilograma ozbiljan su problem velikom broju ljudi širom svijeta.

Dijeta - Medik.rs

Kao glavno rješenje ovog problema, obično se na prvom mJestu nađu razne dijete, ali većini je teško da se pridržava određenog režima ishrane.

Uz lake promjene u ishrani i dnevnom ritmu, međutim, možete da izgubite nekoliko kilograma i smršate i bez dijete.

Ipak, najvažnije je kretanje, jer ništa vam ne može pomoći ako se unijete kalorije ne troše.

Polako jedite i dugo žvaćite

Ako sporije jedete i ako svaki zalogaj dobro sažvaćete, pomoći ćete svom metabolizmu da bolje svari i absorbuje hranu, pa će se stvoriti i manje masnih naslaga u vašem tijelu. Oni koji brzo jedu obično imaju problem sa viškom kilograma, a ako hranu slabo žvaćete, to znači onda da će ona ostati duže u stomaku, što takođe dovodi do povećanja kilaže.

Pijte vodu prije jela

Voda pomaže stomaku da bolje svari hranu, a stvara i osjećaj sitosti, što će vam omogućiti da pojedete manje, a da imate utisak kao da ste se najeli.

Jedite bez ometanja

Mnogi vole da ručaju ili da večeraju uz televizor ili laptop, ali na ovaj način se unese čak i do 30 odsto više hrane nego što je zaista potrebno. Kada je mozak fokusiran na televizor ili nešto drugo, kasnije shvatimo da smo siti, ali tada je već sav višak hrane u stomaku, što kasnije stvara probleme i višak kilograma.

Ne preskačite doručak

Studije su pokazale da redovan i umjeren doručak utiče na izbalansirani metabolizam i da vam omogućava da tokom dana unesete manje hrane, nego kada niste pojeli doručak.

Jedite manje a češće

Ključ mršavljena i dobrog metabolizma jeste da se ne prejedate i da obezbijedite tijelu stalni priliv energije. Zato su češći, a količinski i kalorjski manji obroci najbolji način da imate brz metabolizam i optimalnu težinu, piše Politika Magazin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh