Zdravlje

Podvig ljekara Opće bolnice: Carskim rezom porodili trudnicu pozitivnu na Covid-19

Na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” medicinski tim je uradio drugi porod carskim rezom pacijentici pozitivnoj na SARS-Cov 2

Porođaj - Opće bolnica Sarajevo

Operacija je urađena prema trenutnim smjernicama za Covid pozitivne trudnice u spinalnoj anesteziji. Postoperativno stanje majke je uredno kao i novorođenčeta, koje je uz majku uz sve preporučene mjere zaštite i samozaštite.

Porodilište Opće bolnice normalno funkcioniše kao i prije pandemije a majka i beba su smješteni u porodiljsku sobu, planski određenu za ovakve slučajeve.

Medicinski tim koji je danas uradio carski rez pacijentici pozitivnoj na Covid-19, predvodila je prim. mr. sci. dr. Aida Đurđević, šefica ginekološko- akušerskog Odjeljenja, a učestvovali su i mr.sci.dr. Asim Spahović, dr. Mirna DŽubur, instrumentari MT Sajma Dacić i Enida Izmirlić. U anesteziološkom timu su bili prim. dr. Čedomir Orašanin i prim. dr. Senada Begić, anestetičar Muhamed Bulbul, pedijatar dr. Almir Mrkonjić i pedijatrijska sestra Vildana Kajanija, prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh