Zdravlje

Zaboravite drugi, spremite se za treći i čestvrti talas: Poznati doktor zaprepastio sve, evo ko je prvi na udaru

Vodeći lekar iz Birmingema upozorio je da se zemlja može suočiti sa četiri talasa koronavirusa – i naglasio strašnu štetu za medicinsku profesiju.

Koronavirus - PR / Haber.ba

Šabi Ahmad, konsultant iz oblasti urologije rekao je da se plaši da će stanovništvo u Velikoj Britaniji „morati da nauči da živi sa virusom“, a da vakcina još nije dostupna.

Vlada je saopštila da se prvi talas COVID-19 u Velikoj Britaniji bliži kraju – epidemija koja je koštala skoro 50.000 života.

Ali Ahmad koji radi u bolnici Sendvel, rekao je da veruje da bi novi talasi mogli uslediti tokom mkeseci i potencijalno godina koje su pred nama.

“Biće drugi talas, treći talas i četvrti. Ovo neće nestati”, kaže on.

„Nadamo se samo da se ovo ne pretvori u ozbiljna stanja i uključuje prijem u bolnicu, prijem na intenzivnoj nezi kao što smo imali u martu”,piše Novi.

„Virus će se nastaviti kretati na različite načine i sredstva.Treba samo da naučimo da se zaštitimo.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh