Zdravlje

Narodni lijek: Napitak za bubrege izbacuje pijesak i uklanja infekciju

Najdjelotvorniji, a ujedno i najjeftini lijek za sve one koji imaju problema sa bubrezima je proso.

Proso - Neum-bih.com

Ova jeftina žitarica može da se nađe u bilo kojoj radnji zdrave hrane, a pošto se koristi za lijek treba kupiti najkvalitetniju i po mogućnosti – organsku. Naime, proso za dvije sedmice rješava problem sa bolnim bubrezima, izbacuje pijesak i uklanja infekciju.

Međutim, proso je odlična hrana i za anemične osobe, a dobra je namirnica i sve koje muči gastritis. O ovoj namirnici se u posljednje vreme sve češće govori, a njena ljekovita dejstva dokazana su raznim studijama.

Napitak za bubrege
Stavite uveče 200 grama prosa u dublju posudu i prelijte sa dva litra vode. Ujutro polako procijedite višak bijele vode koju proso nije upio u posebnu činiju.

Ova voda se pije kao lijek tokom dana u količini koja prija organizmu. Posljie dvije sedmice redovnog konzumiranja vode dobijene od prosa bubrezi bi trebalo da budu u neuporedivo boljem stanju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh