Zdravlje

Za bivše pušače i pušače: Sok od ove tri biljke očistit će pluća

Ako pušite cigarete ili ste bivši pušač, vjerojatno su vam u plućima nakupljeni toksini i razni loši spojevi iz cigarete. Za čišćenje pluća će vam koristiti napitak od tri ljekovite biljke.

No image - Haber.ba

Čišćenje pluća jednako je važno kao i bilo koje drugo čišćenje organizma, pogotovo ako ste pušač ili ste nedavno prestali. Naime, pluća se počnu regenerirati čim prestanete pušiti, a da biste taj proces ubrzali, isprobajte ovaj napitak od tri snažne biljke, piše 24sata.

Evo o kojim je biljkama riječ i zašto su tako ljekovite:

Đumbir

Đumbir je dugo poznati začin koji se od davnina koristi zbog iscjeljujućih svojstava. Između ostalog pomaže u eliminaciji suvišne sluzi iz pluća.

Češnjak

Češnjak ima antikancerogena svojstva, a posebno je učinkovit u sprečavanju raznih bolesti dišnog sustava.

Kurkuma

Kurkuma ili indijski šafran krcat je vitaminima i mineralima, a sadrži i super zdrave omega 3 masne kiseline. Ima antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva, pa pokušajte s njom obogatiti svakodnevnu prehranu.

Sastojci za napitak:

400 g češnjaka
400 g meda
2 žlice kurkume
naribani komadić đumbira
1 litra vode

Priprema

Nasjeckajte češnjak i đumbir. Stavite ih u kipuću vodu i pustite da proključa. Dodajte kurkumu i smanjite vatru. Pustite da se smjesa kuha dok se udio vode ne smanji za pola. Dodajte med i dobro sve promiješajte. Smjesu procijedite i dobiveni napitak stavite u staklenku, a kad više nije vruća u hladnjak, gdje ju treba stalno držati.

Za eliminaciju toksina i detoksikaciju, s Centra Zdravlja preporučuju da popijete 2 žlice ovog napitka svako jutro na prazan želudac, i svaku večer 2 sata nakon večere.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh