Moda i ljepota

Kosu je neophodno DVA PUTA ŠAMPONIRATI da bi bila čista! Mit ili istina?

Evo koliko je šampona zapravo dovoljno

Oduvek mislimo da je potrebno najmanje dva puta šamponirati kosu prilikom pranja, međutim, da li je to tačno?Dobijanje savršeno čistih i sjajnih vlasi je san za kojim mnogi ljudi jure. Kako da odvojite činjenice od fikcije kada je u pitanju zdrava koža glave, dobro oprana kosa i generalno lepi pramenovi?

Stručnjaci otkrivaju da je netačno da je kosu potrebno šamponirati dva puta da bi bila čista. Oni ističu da elemenat za čišćenje proizvoda ne može delovati odvojeno od onih koji dodaju hidrataciju i proteine, već svi deluju zajedno. Kažu da je laž da prvi šampon čisti, a drugo šamponiranje daje volumen i hidrataciju.

Smatraju da je jedno šamponiranje sasvim dovoljno da kosa bude čista, čak i da će u tom slučaju biti mekša, jer ukoliko je jači šampon u pitanju drugo pranje može da isuši kosu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh