Moda i ljepota

Jesen diktira nove trendove u šminkanju: Slijedite ova 3 pravila

Poslednji trzaji miholjskog ljeta podsjećaju nas da je novo godišnje doba ujedno i vrijeme da promijenimo šminku koju smo koristile tokom toplih i sunčanih dana.

Žena - Unsplash

Profesionalni šminker Apolo Baragan podsjeća da dobar izgled počinje njegom kože.
1. Hidrantna krema i puder su dobitna kombinacija

“Dodajte malo hidrantne kreme u puder kako biste održali vlagu i obezbijedili koži lica stalnu hidrataciju, posebno ako je koža vašeg lica suva i sklona pucanju ili perutanju”, kaže Baragan.

Ovo, naravno, ne znači da bi kreme koje inače koristite za njegu kože trebalo da isključite iz svakodnevne rutine – naprotiv. Uobičajena njega je preduslov da bi dekorativna šminka dobro stajala.
2. Oprezno sa bronzerom

Takođe možete da koristite bronzer na određenim dijelovima lica da biste naglasili ton kože. Jedino što ne bi trebalo raditi je kombinovanje bronzera sa puderom i nanošenje na cijelo lice, upozoravaju vizažisti.

“Bronzer nanesite na strateške tačke na licu, tamo gdje koža izgleda prirodno preplanula. Ukoliko ga pomiješate sa puderom i nanesete na cijelo lice, to neće izgledati dobro”; kategorična je vizažista Džena Menard Birdju. prenose nezavisne

Ona savjetuje dodavanje male količine bronzera u podlogu za šminku i nanošenje ove kombinacije na mjesta na licu na kojima je ten bljeđi sve dok se on prirodno ne izjednači.
3. Pravilan odabir boje ruža

Ukoliko želite da koristite tamnije rumenilo ili ruž za usne, ostatak podloge trebalo bi da dopuni tu promjenu.

“Pronađite pravu nijansu koja odgovara tonu vaše kože. Ukoliko vaša koža ima ružičaste tonove, birajte duboke nijanse šljive ili bobičastog voća. Ako je, pak, vaš ten žućkast, odaberite tamniji ruž za usne sa smeđim ili narandžastim nijansama. Neutralni tonovi kože dobro se slažu sa obje navedene opcije ruža”, otkriva Baragan, prenosi Ona.rs.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh