Moda i ljepota

Vježbe koje smanjuju bore

One podstiču cirkulaciju i proizvodnju kolagena i poboljšavaju protok kisika kroz ćelije kože.

Krema - Blogspot

Lice ima čak 57 sitnih mišića, koji se s vremenom opuštaju. Joga za lice je kao prirodni botoks, a vježbe su jednostavne. One podstiču cirkulaciju i proizvodnju kolagena i poboljšavaju protok kisika kroz ćelije kože. Uz pomoć jednostavnih vježbi možete da smanjite bore, oblikujete jagodice, zategnete kožu i smanjite podočnjake. Djeluje i protiv podbratka i opušta napetost u licu i vratu.

Zatvorite oči
Za obraze – Vježba “riba” jača i podiže obraze. Uvucite oba obraza što jače i ispupčite usne poput ribe. Zadržite položaj 30 sekundi i ponovite od 5 do 10 puta. Za obraze je, također, dobra i vježba u kojoj ćete da napušete obraze i tako da zadržite 10 sekundi. Ponovite vježbu od 5 do 10 puta.

Za oči – Za oči i kapke pritisnite oba srednja prsta uz unutarnji dio obrva, a kažiprstima vanjski dio obrva. Pogled usmjerite prema gore i sklapajte oči kao da gledate u sunce. Vježbu ponovite šest puta. Na kraju čvrsto zatvorite oči i zadržite 10 sekundi pa opustite. Ova vježba pomaže u podizanju kapaka, ublažava bore ispod očiju i smanjuje podočnjake.

Podići glavu
Za podbradak – Sve što trebate da uradite je da podignete glavu i gledate prema plafonu, pa da ga “ljubite”. Vježbu trebate da ponovite deset puta, a važno je naglasiti i da ne treba da podižete ramena, već samo vrat. Ova vježba se koristi za zatezanje kože vrata.

Za čelo – Ova vježba može napraviti čudo u smanjivanju bora iznad očiju. Prvo širom otvorite oči, kao da ste začuđeni ili uplašeni. Zatim rukama povucite kožu lica prema tjemenu, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh