Hrana i piće

Prave domaćice znaju ovaj trik za šlag: Kako da napravite idealnu domaću smjesu

Teško je zamisliti bilo koji kolač ili tortu bez šlaga, jer nijedna poslastica bez njega ne bi bila tako ukusna, a znate li kako da napravite domaći šlag?

U današnje vrijeme na tržištu postoje razne vrste šlaga, ali najbolje je kada pripremite domaći, koji ne sadrži nikakve dodatne aditive i štetne sastojke.

Šlag možete napraviti baš po vašem ukusu, sa dodacima poput ekstrakta vanile ili rumom, pa pročitajte šta vam je za to potrebno,pišu Nezavisne

Sastojci:
1/4 šolje hladne vode
10 grama želatina u prahu
1 šolja mlijeka
1/2 kašike ekstrakta vanile
1/4 šolje šećera u prahu
Priprema:
U posudu stavite mlijeko i dodajte mu ohlađen želatin i razradite mućkalicom. Dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanile i liker po želji. Miješajte mućkalicom, ostavite desetak minuta, a zatim mikserom umutite smjesu dok ne dobijete šlag.

Poslužite šlag uz poslasticu po želji ili uz voćnu salatu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh