Hrana i piće

NAJKREMASTIJA, NAJSOČNIJA I NAJFINIJA ČOKOLADNA TORTA

SASTOJCI:

– 2 šolje (2dl) brašna
– 2 šolje (2dl) šećera
– 1 šolja (2dl) kakao praha
– 1 prašak za pecivo
– 1 mala kašika soli
– 3 jaja
– 1 šolja (2dl) tople vode
– 1 šolja (2dl) toplog mlijeka
– 2 supene kašike ulja
——
Od smjese napraviti 3 jednake kore, namastiti i pobrašnaviti tepsiju. Kore peći oko 30 minuta na 180 stepeni i već ugrijanoj pećnici…

CIJELI RECEPT POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:

KREMA:

200 gr omekšalog maslaca
150 gr krem sira
2 čaše (200ml) šećera
2 čaše (200ml) šećera u prahu
pola šolje kakao praha
malo mlijeka – po potrebi

DEKORIACIJA:
50 gr čokolade +
2-3 supene kašike ulja istopiti
prebaciti na pek papir i staviti u zamrziva oko 30 minuta. Od čokolade, zatim, praviti oblike po želji.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh