Hrana i piće

UZ OVAJ TRIK SPREMIT ĆETE NAJBOLJA JAJA IKAD: Najjeftinija NAMIRNICA može da bude GURMANSKI specijalitet

Jaja su jeftina, uvijek dostupna i dobar izvor proteina, a također se jako lako spremaju. Uz ostale namirnice možete da napravite izbalansiran obrok i tako unesete više nutrijenata.

Na primjer, jedna studija pokazuje da ako dodate u salatu jedno jaje, uspjet ćete da unesete više vitamina E koji se nalazi u salati. Jaja uglavnom jedemo za doručak, a mogu da se pripreme na milion načina. Neki najviše vole kuhana, neki jedu omlet ili kajganu, a neki poširana ili na oko. Kakva god jaja da volite postoji jedan trik koji će vam pomoći da ona uvijek ispadnu savršeno ukusna.

Sve što treba da uradite jeste da isključite šporet tik prije nego što će biti gotova. Kako god da ih spremate ugasite šporet nekoliko minuta prije nego što će jaja biti spremna. Ali, ne sklanjajte ih sa šporeta, jer će ostatak toplote dovršiti termičku obradu, piše PRESS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh