Hrana i piće

Cannelloni punjeni špinatom i sirom

Fantastično jelo bez mesa, veoma ukusno i lako se priprema.

Cannelloni - Shutterstock

Sastojci:

– 10 – 12 cannellona

– 1 jaje

– 250 g sira (rikota)

– 250 g svježeg kravljeg sira

– 150 g špinata

– 3 čehnja bijelog luka

– 2 dl vrhnja za kuhanje

– 100 g parmezana

– 2-3 kašike maslinovog ulja

– sol, biber

Priprema:

Cannellone kuhati u slanoj vodi oko dva minuta, samo da malo omekšaju. Izvaditi ih i staviti sa strane.

Isjeći špinat na sitno.

Razmutiti jaje u posudi sa malo soli i bibera, pa dodati svjež kravlji sir, rikotu, polovinu parmezana, bijeli luk, sjeckani špinat i maslinovo ulje, pa sve dobro promješati.

Dobijenom smjesom puniti cannellone i slagati u namašćenu vatrostalnu posudu.

U posudi promiješati vrhnje za kuhanje sa ostatkom parmezana, pa time preliti cannellone.

Peći na 200 stepeni oko 35 minuta.

Za punjenje umjesto špinata možete koristiti blitvu, ukoliko želite, prenosi N1.

Prijatno!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh