Hrana i piće

Recept za lagan i ukusan parfe,sa bananom

Parfe ćete servirati u čaše, s tim što je potrebno da naparite čaše sa unutrašnje strane pre nego što u njih saspete puding.

receptiodados

Sastojci:

1 kesica pudinga od vanile

nekoliko kapi ekstrakta vanile

400ml mleka

6 kašika šećera

3 banane

250ml slatke pavlake

100g prah šećera

1 limun

100g oraha

Način pripreme:

1. Puding ćete pripremiti tako što ćete 400ml mleka sipati u veću šerpu i staviti na tihu vatru da se greje. U mleko nakon toga dodajte i 6 kašika šećera i promešajte. U manju

činijicu sipajte puding i dobro promešajte sa 4 kašike vode. Smesa ne sme da ima gromuljice i mora biti glatka i kompaktna. Kada dobro sjedinite smesu, sačekajte da se mleko

zagreje i dodajte u njega puding uz konstantno mešanje kako vam ne bi zagoreo. Smesu mešajte dok ne počne da se zgušnjava. Tek kada primetite da se puding steže, sklonite ga sa vatre.

2. Umutite čvrsto slatku pavlaku i na kraju joj postepeno dodajte 100g prah šećera. Ukoliko želite dodajte i dve kapi ekstrakta vanile

3. Bananu iseckajte na kolutiće i prelijte je limunom. Limun će joj dati svežinu i kontrast celom desertu, ali će i sprečiti da banana oksidira, odnosno pocrni.

Serviranje:

Parfe ćete servirati u čaše, s tim što je potrebno da naparite čaše sa unutrašnje strane pre nego što u njih saspete puding. Ovaj trik će pomoći u tome da se puding ne lepi za

čaše, već da se lepo odvaja kada se ohladi. Dakle, na dno čaše sipajte nekoliko kašika pudinga i potom stavite red banana. Nemojte sipati vreo puding kako vam ne bi istopio.piše Receptodados

slatku pavlaku. Nakon banana, u čašu dodajte slatku pavlaku i pospite je orasima. Potom ponavljajte redosled dok ne dođete do vrha čaše. Čim napunite čaše stavite ih u

frižider kako bi se hladile.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh