Hrana i piće

Recept za pikantnu piletinu

Pripremite sebi danas jednostavan, lagan i ukusan obrok.

pikantna piletina- N1

Sastojci:

1 pileća prsa,

2 paradajza ili konzerva pelata,

1 šoljica kuhane zelene leće,

2 čehna bijelog luka,

list peršuna,

1 manja paprika,

1 kašičica kurkume,

pola kašičice karija,

malo mljevene crvene paprike,

2 kašike kari paste,

so, biber, ulje.

Priprema:

Piletinu narežite na kockice pa je popržite na ulju, a potom izvadite na tanjir i stavite sa strane. Na istoj masnoći izdinstajte izrezan luk i dodajte mu narezan paradajz ili pelate, nasjeckan bijeli luk, peršun i sve začine osim kari paste.

Neka se krčka dok ne ispari sva tečnost od paradajza. Na kraju u tavu vratite piletinu, dodajte kuhanu leću i pastu te ostavite još nekoliko minuta na laganoj vatri. Posolite i pobiberite.

Krompir skuhajte i poslužite ga posutog peršunom, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh