Bebe i djeca

“Naše malo čudo”: Četiri mjeseca prije termina rodila bebu tešku tek 360 grama

Kad joj je vodenjak puknuo u 23. tjednu trudnoće, Ellonn Smartt učinila je sve što je bilo u njenoj moći da ostane smirena i da zaštiti svoju bebu.

No image - Haber.ba

“Znala sam da bi beba osjetila stres i imala posljedice. Nisam mogla to dopustiti”, ispričala je Smartt za show Today.

Liječnici su joj rekli da je situacija ozbiljna i da će u narednih nekoliko dana roditi. Upozorili su je da su male šanse da beba preživi, piše Index.

“U tom trenutku sam se slomila”, dodala je.

11. srpnja na svijet je donijela dječaka Jadena Wesleya Morrowa, teškog tek 360 grama. Ni ona ni njen dečko ga još nisu primili u ruke jer je cijelo vrijeme u inkubatoru na Odjelu intenzivne njege.

“Posjećujemo ga neprestano, razgovaramo i svaki dan mu govorim koliko se ponosim njime. Njegove ruke i prsti se miču i pokušava sam disati. On je naše malo čudo”, kaže ova mama i dodaje da su i liječnici optimistični.

“Čula sam da su ga opisali nevjerojatnim. Nije loše, zar ne?” zaključila je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh