BIZnews

Rimac se širi na Britaniju

Rimac Energy, koji se bavi naprednim sistemima za pohranu energije iz baterija (BESS), izvijestio je u utorak da je otvorio novi pogon od 1.850 kvadratnih metara u Witneyu, u britanskoj pokrajini Oxfordshire…

Wikipedia

Rimac Energy, koji se bavi naprednim sistemima za pohranu energije iz baterija (BESS), izvijestio je u utorak da je otvorio novi pogon od 1.850 kvadratnih metara u Witneyu, u britanskoj pokrajini Oxfordshire, za smještaj svog brzorastućeg tima u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Pogon u Oxfordshireu proizvodit će sljedeću generaciju BESS-a, a u njemu će biti otvoreno više od 70 visokokvalificiranih radnih mjesta za inženjere, tehničare i istraživače za britansku tehnološku industriju i regiju Oxfordshire, navode iz Rimac Energyja, koji je dio kompanije Rimac Technology u sklopu Rimac Grupe.

“Ujedinjeno Kraljevstvo je uvijek bilo na čelu tehnoloških inovacija i oduševljeni smo što širimo svoje prisustvo ovdje. Ponosni smo što jačamo partnerstvo između Hrvatske i Ujedinjenog Kraljevstva”, izjavio je tim povodom direktor Rimac Energy-ja, Wasim Sarwar Dilov, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh