BIZnews

Pad neto dobiti Alibabe od 77 posto

Kineski online trgovac Alibaba završio je treći kvartal svoje fiskalne godine sa padom neto dobiti od 77 odsto i povećanjem prodaje od pet posto.

Alibaba - reuters

Iako su brojke razočarale analitičare, kompanija je najavila povećanje od 25 milijardi dolara (23,2 milijarde eura) u svom programu otkupa akcija, prenio je Seebiz pozivajući se na strane novinske agencije, pišu nezavisne.

Kompanija Alibaba je od oktobra do kraja decembra zabeležila 10,7 milijardi dolara (1,4 milijarde eura) neto dobiti i 260,3 milijarde juana (33,8 milijardi eura) prihoda od prodaje.

Brojke su razočarale analitičare, a kineska grupa je ocijenila da je na njihovo poslovanje uticala neizvesna situacija na maloprodajnom tržištu i slabljenje ekonomskog oporavka druge najveće svjetske ekonomije.

Vodeća kineska tehnološka kompanija suočava se sa oštrom konkurencijom sektorskih rivala kao što su JD.com i Pinduoduo.

Bez obzira na to, Alibaba je najavila povećanje svog programa otkupa akcija.

„Odbor je odobrio povećanje od 25 milijardi dolara u našem programu otkupa akcija, što pokazuje naše povjerenje u naše poslovanje i tok gotovine“, rekao je finansijski direktor Tobi Ksu u izjavi.

Alibaba, čije je sjedište u Hangdžouu, u istočnoj Kini, ključni je igrač u kineskom sektoru digitalnih usluga. Takođe se smatra indikatorom lične potrošnje u Kini.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh