BIZnews

Širokobriježanin Mario Lončar vlasnik je jednog od najboljih restorana u Hrvatskoj

Širokobriježanin Mario Lončar vlasnik je jednog od najboljih restorana u Hrvatskoj Providur u Zadru.

Restoran Providur

Širokobriježanin Mario Lončar vlasnik je jednog od najboljih restorana u Hrvatskoj Providur u Zadru.

Ugledni biznismen iz Širokog Brijega vlasnik je još četiri restorana u Makarskoj te jednoga u Dubrovniku. Ljubitelj je sporta, član uprave i veliki navijač NK Široki Brijeg. Veliki dio zarađenog novca ulaže u NK Široki Brijeg, a jedan je od vlasnika Hotela Park u Širokom Brijegu.

Omiljen je u Širokom Brijegu i šire, a jedan je od rijetkih biznismena za kojeg kažu da nije škrt. Voli sport, a ponekad mnogi će reći da daje i ulaže više nego što ima.

Veliko priznanje je dobio i od Upravnog odbora NK Široki Brijeg koji ga je imenovao za voditelja Trening kampa Musa-Karačić, piše Borak.info.

Vlasnik povijesnog restorana u Zadru Providur ne može biti svako, nego samo sposobni i uspješni biznismeni, a takav je Mario Lončar. Koliko je omiljen u Širokom Brijegu pokazuje činjenica da u njegovim restoranima radi više od polovice Širokobriježana.

Podsjetimo, poznati zadarski restoran Providur historijski je ime dobio od vlasnika te kuće, Predraga Majice, koji je za unutrašnje uređenje i dizajn angažirao zadarskog arhitekta Peru Marušića. Osim historijskog imena, ovo je prvi restoran u Zadru na katu.

Majica je taj prostor dao u najam. Kuća u kojoj je Grad Zadar suvlasnik, zahvaljujući novom vlasniku, dobila je i uređenu fasadu, odnosno estetski obogaćen prostor.

Naziv restorana Providur referira se naravno na Providurovu palaču, a ostalim obližnjim restoranima konkurira već prepoznatom bogatom gastro ponudom, kojoj se od danas pridružio i poznati pizza majstor iz Splita, Ratko Tomić.

Za gastro ponudu kojom se izričito ponose, a koju je najviše prepoznalo lokalno stanovništvo, zaslužan je šef kuhinje, Mario Bodrožić, kuhar iz Splita, koji kreira jelovnik restorana već treću sezonu.

– Slažemo neku priču nastavno na gastronomsku ponudu grada Zadra i Dalmacije koje uključuju autohtona jela. Restoran je postao iznimno popularan upravo zbog autohtonih namirnica uz koje pratimo neke moderne trendove, uključujući u našu ponudu, neka zaboravljena jela iz hrvatske gastronomije. Od jela posebno možemo izdvojiti goveđe obraze, dalmatinski tris obogaćen brancinom, limunom, morskom travom, istaknuo je šef kuhinje dodajući kako namirnice dolaze uglavnom od lokalnih proizvođača i domaće ponude.

Od bogate ponude najviše idu riblja jela, a s dolaskom vrhunskog picajola, svoju gastro ponudu podići će na još veći nivo vjerujući kako će gostima omogućiti najbolju pizzu u gradu.
– Naš vrsni pizza majstor došao nas je podučiti kako napraviti pravu pizzu s najboljom hidratacijom tijesta. Iako će se na našem meniju pronaći samo 5 vrsta pizza, nadamo se da će potražnja za njima porasti kada se gosti uvjere u njihovu kvalitetu. Očekivanja nemamo, ali sudeći po tome kako je krenulo, mislim da ovu godinu rasturamo, simpatično se pohvalio glavni kuhar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh