BIZnews

Livno gradi poljoprivredni centar, direktna korist za 150 PPG-ova

Prva faza završena je prošle godine kojom su osigurane prostorije za pčelare za preradu voska, izradu pogača i punionicu meda.

Grad Livno

U Livnu će biti nastavljena II faza radova na izgradnji poljoprivrednog centra, što je ozvaničeno potpisivanjem ugovora između ovog grada i Intertrgovine d.o.o. iz Tomislavgrada, prenosi Agroklub.ba.

Vrijednost ugovora je 79.385 maraka, a dio sredstava, u iznosu od oko 54.000 KM, Grad Livno je dobio od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Drugom fazom projekta izgradnje poljoprivrednog centra predviđeno je uređenje višenamjenskih prostorija za organsku proizvodnju, završetak izgradnje sanitarnih čvorova i ulaznog prostora te prostorija za rashladne komore.

Prva faza završena je prošle godine kojom su osigurane prostorije za pčelare za preradu voska, izradu pogača i punionicu meda.

Potpunim završetkom izgradnje poljoprivrednog centra u Livnu s mogućnošću skladištenja, prerade i prodaje poljoprivrednih proizvoda direktnu će korist imati oko 150 porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u cilju poljoprivrednog razvoja ovog područja, piše Agroklub.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh