Svijet

Eurosong najavio: Oduzimat će palestinske zastave i simbole na takmičenju

Organizazori takmičenja za pjesmu Eurovizije poručili su da “zadržavaju pravo ukloniti sve palestinske zastave i propalestinske simbole tokom takmičenja”, piše Associated Press.

Najava je došla usred pojačanih napetosti oko učestvovanja Izraela na ovom muzičkom takmičenju. Očekuje se da će propalestinske i antiizraelske grupe organizovati velike proteste u Malmou dok traje Eurosong.

Michelle Roverelli, voditeljica komunikacija takmičenja, dodala je da posjetitelji smiju unijeti i isticati samo zastave koje predstavljaju zemlje koje učestvuju u događaju, kao i LGBT zastavu duginih boja.

“EBU (op.a. organizator Eurosonga) zadržava pravo ukloniti sve druge zastave ili simbole, odjeću, predmete i transparente koji se koriste za vjerojatnu svrhu instrumentalizovanja TV emisija”, dodala je,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh