Vijesti

Još jedna evropska zemlja se pridružila kosponzorstvu Rezolucije o Srebrenici

Očekuje se da će glasanje o rezoluciji o genocidu u Srebrenici biti održano u Generalnoj skupštini UN-a u drugoj polovini maja.

Srebrenica - N1

Broj kosponzora Rezolucije o Srebrenici povećao se na 31 državu. Listi kosponzora se posljednja priključila Belgija, potvrdila je Ambasada Belgije u BiH.

“Belgija je kosponzor nacrta rezolucije Ujedinjenih nacija, kojom bi 11. juli bio proglašen za međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine”, naveli su iz Ambasade.Očekuje se da će glasanje o rezoluciji o genocidu u Srebrenici biti održano u Generalnoj skupštini UN-a u drugoj polovini maja,piše Slobodnabosna

Za sada je poznato da su autori rezolucije BiH, Njemačka i Ruanda, a kosponzori su Estonija, Bugarska, Luksemburg, Poljska, Bangladeš, Hrvatska, Slovenija, Sjedinjene Američke Države, Italija, Francuska, Čile, Lihtenštajn, Novi Zeland, Vanuatu i Turska, a sada se ovoj listi pridružila i Belgija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh